RSCA is Kompany niet vergeten en heeft kleine verrassing voor de ex-speler

RSCA is Kompany niet vergeten en heeft kleine verrassing voor de ex-speler
Dinsdag 10 april 2018 - 11:13   I  

Vincent Kompany is een van de beste spelers die Anderlecht ooit heeft opgeleid. De Rode Duivel is al bijna 10 jaar een vaste waarde bij Manchester City en is daar ook de onbetwiste leider. Toch is Kompany zijn herkomst nooit vergeten en keert hij regelmatig terug naar Brussel.

Ook Anderlecht is Vince The Prince nog niet vergeten en als Kompany verjaart dan kan dat ook in Anderlecht niet zo maar voorbijgaan. Anderlecht deelde daarom vandaag een filmpje uit de oude doos, een doelpunt tegen Standard. De jonge Kompany was toen al belangrijk voor zijn ploeg. Kompany werd vandaag 32.

Meer dan 100 wedstrijden

Kompany debuteerde op erg jonge leeftijd bij paars-wit en kon zich snel in de ploeg voetballen. Als jonge knaap was hij al een leider in de defensie, wat hem ook een transfer naar Hamburg opleverde. Voor Anderlecht speelde hij maar liefst 101 wedstrijden, waarin hij zes keer kon scoren en goed was voor acht assists. Nog een opvallende statistiek: hij pakte in al die wedstrijden maar 11 gele kaarten en geen enkele rode kaart.

Poll: Keert Kompany ooit nog terug naar Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Manchester City  I   Kompany

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024