Haalt deze Belgische topclub Ryan Donk terug naar België?

Haalt deze Belgische topclub Ryan Donk terug naar België?
Dinsdag 10 april 2018 - 12:43   I  

Ryan Donk speelde in een vorig leven nog voor Club Brugge. De Nederlander liet daar regelmatig zien dat hij wel degelijk goed kon voetballen, maar kwam al te vaak ook wat nonchalant over. Toch was Donk erg geliefd in Brugge en vonden heel wat fans het ook jammer toen hij Club verliet voor een avontuur bij Kasimpasa.

Zijn Turks avontuur eindigde daar niet, want hij kon zelfs een transfer versieren naar de Turkse topclub Galatasaray. Daar deed hij het lange tijd goed, maar dit seizoen ging het iets minder voor de Nederlander. Hij speelde amper dit seizoen onder trainer Igor Tudor. Gelukkig voor Donk verliet Tudor de club. 

“Hij zei mij: Je past niet bij mijn speelstijl. Je kan doen wat je wilt, maar je krijgt toch geen speeltijd. Vanaf dat moment had ik meer tijd om op mezelf te focussen, om nog harder te werken. Ik wist toch dat ik geen speelminuten ging krijgen”, aldus Donk in gesprek met Fanatik. “Ik ben begonnen met Yoga, ben gaan zwemmen en kickboksen. Zo was ik klaar voor de rest van het seizoen.”

Verbetering

De komst van de nieuwe trainer Faith Terim zorgde ervoor dat Donk opnieuw speelminuten kreeg en daar is Donk dan ook erg tevreden mee. "Toen ik bij Galatasaray kwam, vielen de resultaten tegen. Dat heeft het voor mij moeilijker gemaakt om me aan te passen. Alles is in dat geval negatief, maar nu is er sprake van een positieve sfeer en daar ben ik blij mee. Het eerste doel is om met Galatasaray kampioen te worden."

Terugkeer naar België?

Als Donk nu vol het vertrouwen blijft krijgen in Turkije wordt een terugkeer naar België moeilijk. Zo toonde Anderlecht een tijdje interesse in de verdediger en met de komst van Coucke zal Anderlecht zich komende zomer wel willen versterken. Al lijkt dat dus, in de huidige omstandigheden, een moeilijke piste te gaan worden.

Poll: Zou Donk een versterking zijn voor Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Galatasaray  I   Donk

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024