Limbombe: "De andere jongens zitten op een hoger niveau dan ik"

Limbombe:
Dinsdag 10 april 2018 - 16:45   I   door Redactie

Anthony Limbombe maakte onlangs zijn debuut bij de Rode Duivels. Een speciaal moment voor de flankaanvaller van Club Brugge. Hij mocht ook invallen in de wedstrijd tegen Saudi-Arabië. Over zijn invalbeurt is hij gematigd tevreden.

"Ik heb mijn defensieve taken goed ingevuld, maar ofensief had ik wat meer kunnen brengen. Dat heeft te maken met vertrouwen", zegt Limbombe in Humo. "Voor een eerste selectie heb ik het er redelijk goed van afgebracht, maar helemaal tevreden ben ik niet: ik moet nog stappen zetten."

"Je voelt gewoon dat de andere jongens op een hoger niveau zitten. Dat is normaal, je kunt een Mercedes niet vergelijken met een Ferrari. Maar je kunt er wel alles aan doen om naar die Ferrari toe te werken."

Klik met Carrasco

Limbombe zag een pak bekende gezichten terug van bij Genk bij de nationale ploeg. "Ik moest mijn weg als nieuwkomer niet al te hard zoeken. Met Divock Origi, Yannick Carrasco, Thibaut Courtois en Kevin De Bruyne zat ik samen op school in Genk. Vooral met Yannick was er meteen weer die klik", zegt hij.

"Stel dat we elkaar pas over een jaar terugzien, zal dat nog altijd zo zijn. Jordan en Romelu Lukaku kende ik ook: bij de jeugd was Jordan altijd mijn rechtstreekse tegenstander, en onze ouders kennen elkaar van aan de zijlijn. Zij zijn Congolezen, wij ook: dat schept een band. Ook met Michy Batshuayi was het altijd leuk als we tegen elkaar speelden."

Poll: Moet Limbombe mee naar het WK?

TAGS  I  Limbombe  I   Rode Duivels  I   Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024