AS Roma doet het ondenkbare, City kan niet stunten tegen Liverpool

Dinsdag 10 april 2018 - 22:30   I

Vanavond stonden op papier eigenlijk twee overbodige wedstrijden op het programma in de Champions League. City moest een 3-0 uit de heenwedstrijd ophalen tegen Liverpool terwijl AS Roma een 4-1 moest uitwissen. City lukte het niet, maar AS Roma deed het ondenkbare wel.

Manchester-Liverpool 1-2

City begon nochtans goed aan de wedstrijd en kwam na 2 minuten al op voorsprong via Gabriel Jesus. Nadien trok Liverpool een muur op en daar was vaak geen doorkomen aan. Ook een sterke De Bruyne kon het niet openbreken. Kort na de rust deed Liverpool de wedstrijd dood. Eerst, wie anders dan, Mo Salah en later ook Firminho konden scoren, waardoor Liverpool dus doorgaat.

AS Roma-Barcelona 3-0

AS Roma stond tegen Barcelona eigenlijk voor een onmogelijke opdracht. Het moest een 4-1 proberen goedmaken. Radja Nainggolan was er in tegenstelling tot de heenwedstrijd wel bij en de Romeinen speelden ook sterk. Barcelona was eigenlijk nergens en bij de rust stond het dan ook 1-0 in het krijt. In de tweede helft bleef Roma geloven in de kansen en dat loonde. Eerst kon De Rossi scoren vanop de stip, nadien kon Manolas zelfs de derde van de avond voor de Romeinen tegen de touwen koppen. Barcelona kwam niet meer terug waardoor het erg verrassend uit de Champions League vliegt.

Poll: Had u deze stunt van Roma zien aankomen?