Standard krijgt goed nieuws: "Goed voor een titel om de drie jaar"

Standard krijgt goed nieuws:
Dinsdag 10 april 2018 - 23:56   I  

Standard heeft er alweer een turbulent seizoen opzitten. Ricardo Sa Pinto kleurde regelmatig de kranten met zijn opvallend gedrag naast het veld. Maar ook op het veld kon Standard zich laten opmerken door de beker te winnen. Een geslaagd seizoen, al is niet iedereen daarvan overtuigd.

Zo wil Venanzi Sa Pinto maar al te graag vervangen door Preud'homme. Volgens Philippe Albert is dat ook een juiste beslissing, want Preud'homme is een gerantie op succes. Standard zal onder hem wel opnieuw een titel kunnen versieren.

"Over de keuze voor Michel Preud'homme om hem te vervangen bestaat er geen discussie. Vraag aan Bart Verhaeghe en Vincent Mannaert wat hun beste beslissing was bij Brugge en ze zullen het over Preud'homme hebben. Hij staat garant voor een titel om de drie, vier jaar en hij neemt de Europacup niet zo licht op", aldus Albert in Sport/Voetbalmagazine.

En Sa Pinto?

Sa Pinto moet dan plaats ruimen, maar dat is volgens Albert een goede zaak. "Ik onthoud dat hij erin geslaagd is om zijn ideeën en zijn boodschap over te brengen in de bekermatchen. Daar kraakte Standard de tegenstand, behalve in de finale dan, maar op dat moment trek je je niks meer aan van de manier waarop, dan telt alleen de trofee. In de competitie daarentegen heb ik dat zelden gezien. Oké, Standard zit in play-off 1, maar het had veel hoger moeten eindigen. Zelfs vóór de komst van Mehdi Carcela had Ricardo Sá Pinto een kern om top drie te spelen."

Poll: Wordt Standard binnen drie jaar kampioen?

TAGS  I  Standard  I   Preud'homme  I   Sa Pinto

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022