"Het is complete chaos bij Anderlecht"

Woensdag 11 april 2018 - 09:45   I   door Fabian Morren

Roger Vanden Stock heeft afscheid genomen van Anderlecht. Het is nu aan Marc Coucke om de zaken weer recht te trekken bij Anderlecht. François Colin geeft in Sport/Voetbalmagazine geen fraai beeld weer van de voorbije maanden van Vanden Stock.

"De nasleep van zijn afscheid zorgt voor een wrange smaak. Hoe meer we te weten komen over de overname van de club, hoe meer de indruk ontstaat dat niet het sportieve project maar geld de doorslag gaf bij de keuze voor Marc Coucke. Dat is bedenkelijk, omdat de verkoop van de aandelen sowieso een veelvoud zou opgeleverd hebben van de som die in Sporting was geïnvesteerd", aldus Colin

"Nog erger is dat Vanden Stock zijn club in het midden van het seizoen in complete chaos achterliet. Anderlecht moet bijna van op nul heropgebouwd worden. Geen erfenis om fier op te zijn."

"Geld was de doorslag bij de keuze voor Marc Coucke"

"De meeste waarnemers en supporters zijn erg opgezet met de komst van de ex-voorzitter van KV Oostende. In de allereerste plaats omdat hij een fortuin bezit, maar ook omdat hij KVO van een meeloper tot een subtopper uitbouwde. Er wordt daarbij lichtzinnig vergeten dat de kustclub zwaar in het rood dook, het laatste seizoen een afknapper werd en de boel dan maar in de steek werd gelaten", meent Colin.

Geen klasse

"Wie ooit in Oostende onder de hoofdtribune het melige voorspel van een match meemaakte, weet ook dat Couckes stijl als een tang op een varken past bij het Brusselse voetbalinstituut. De manier waarop Van Holsbeeck vrijdag werd doorgestuurd deed aan Donald Trump denken. Miljardairs: veel geld, weinig klasse."

Poll: Komt het onder Coucke weer goed met Anderlecht?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanden Stock  I   Colin

donderdag 7 december 2023

woensdag 6 december 2023

dinsdag 5 december 2023

maandag 4 december 2023

zondag 3 december 2023