Witsel reageert op Chinese niveau: "Mijn kansen op het WK?"

Witsel reageert op Chinese niveau:
Woensdag 11 april 2018 - 11:19   I  

Axel Witsel koos na een Russisch avontuur voor een Chinees avontuur. Twee competities van een minder niveau dan bijvoorbeeld de Duitse of de Engelse competitie, waar veel andere Rode Duivels aan het werk zijn. De Chinese competitie is wel van een erg matig niveau en dat zou wel eens nefast kunnen zijn voor de persoonlijke prestaties van Witsel op het WK.

Toch denkt Witsel niet dat dit het verschil zal maken, want Witsel onderhoudt zijn eigen niveau door extra bij te trainen. Dat is ook nodig volgens hem, want het niveau bij de Rode Duivels ligt 10 keer zo hoog dan in China, zelfs op de trainingen.

"Na de training werk ik zelf nog wat verder. Telkens als ik terugkeer dan probeer ik mijzelf aan te passen aan het niveau, want dat ligt wel tien keer hoger dan in China. Ik deed dat in de Russische competitie ook trouwens. De Russische competitie is wel beter dan de Chinese, maar je kan die toch niet vergelijken met de Duitse of de Engelse", aldus Witsel in Free Malasia Today.

Winnaarsmentaliteit

Roberto Martinez probeert er volgens Witsel de laatste tijd een winnaarsmentaliteit te creëren bij de Rode Duivels. Die ontbrak, maar is nodig om het WK te kunnen winnen. Vroeger werden vriendschappelijke wedstrijden echt als vriendschappelijk beschouwd, maar die periode is gedaan.

"Roberto Martinez wil dat we een winnaarsmentaliteit hebben, die ontbrak vroeger toch. Zelfs tijdens vriendschappelijke wedstrijden. Nu spelen we wedstrijdjes op training en zelfs daar verwacht hij van ons dat we er volledig voor gaan. Dat is ook nodig als je een WK wil winnen", aldus Witsel.

Poll: Haalt Witsel een lager niveau omdat hij in China speelt?

TAGS  I  Witsel  I   Rode Duivels

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024