Kenneth Vermeer verrast: "Bedoeling was maar één jaar"

Kenneth Vermeer verrast:
Woensdag 11 april 2018 - 15:39   I  

Club Brugge sukkelde al een heel seizoen met een keepersprobleem. Ethan Horvath begon als eerste doelman aan het seizoen, maar hij kon niet overtuigen. Ook Hubert werd al snel te licht bevonden en dan mocht Ludovic Butelle de meubelen maar redden. Toen hij deze winter vertrok mochten Gaboelov en Vermeer het onderling gaan uitvechten.

De Rus kreeg in het begin de voorkeur, maar toen ook hij niet kon overtuigen kreeg en greep de Nederlander zijn kans. In play-off 1 laat Vermeer nu zien dat hij wel degelijk een erg goede doelman is. Enkel tegen AA Gent moest hij zich gewonnen geven en daar kon hij zelf niet aan doen.

In een interview met Sport/Voetbalmagzine vertelt Vermeer uitgebreid over zijn jeugd en de start van zijn voetbalcarrière. Daarin vertelde hij ook dat eigenlijk geen doelman zou worden, want ook op het veld kon hij goed zijn plan trekken. Ajax wilde hem niet als veldspeler, maar wel als doelman.

"Maar één seizoen keepen"

Hij deed het goed en mocht naar de selectiedagen van Ajax, maar werd met een onvoldoende doorgestuurd. "Ik kon naar andere BVO's (betaalde voetbalorganisaties), maar ik bleef liever bij mijn cluppie. Daar zette de trainer hem tot zijn grote verbazing in doel. Een jaar erna kon hij opnieuw naar Ajax en hij mocht blijven, als doelman. "Zo vreemd kan het dus lopen. Het was de bedoeling om maar een seizoen te keepen, want als veldvoetballer kon ik aardig met een balletje overweg. Maar in de Ajax-jeugd houden ze van zulke keepers."

Poll: Blijft Vermeer bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Ajax  I   Feyenoord  I   Vermeer

woensdag 8 februari 2023

dinsdag 7 februari 2023

maandag 6 februari 2023