Buffon reageert na rode kaart en haalt zwaar uit naar scheids Oliver

Buffon reageert na rode kaart en haalt zwaar uit naar scheids Oliver
Woensdag 11 april 2018 - 23:45   I  

Een einde in mineur. Daar lijkt het toch wel op voor Gianluigi Buffon. In wat hoogstwaarschijnlijk zijn laatste seizoen als profvoetballer is, werd de legendarische doelman van Juventus uitgesloten tijdens de Champions League-kraker tussen Real Madrid en Juventus.

Nadat Medhi Benatia in de absolute slotfase van de wedstrijd een penalty veroorzaakte, ging Buffon helemaal door het lint. Hij ging zijn beklag doen bij scheidsrechter Oliver, maar maakte zich net iets té kwaad. De Engelse ref trakteerde Buffon dan maar op een rode kaart. Een drama voor Buffon.

Na de wedstrijd reageerde de ervaren keeper op de uitsluiting. “Die laatste actie? Goh… De scheids fluit voor een overtreding die alleen hij heeft gezien. We hebben competente mensen met persoonlijkheid nodig”, haalde Buffon stevig uit naar ref Oliver. “Als je niet competent bent en geen persoonlijkheid hebt, moet je niet in zulke grote stadions komen. Of blijf dan op zijn minst in de tribune zitten.”

Buffon ging ook iets dieper in op zijn toekomst. In principe houdt hij het aan het einde van dit seizoen voor bekeken. “Of dit mijn laatste wedstrijd op het Europese toneel was? We zullen wel zien. Maar hoogstwaarschijnlijk was dit mijn allerlaatste match in de Champions League, ja.”

Poll: Had Buffon hier rood moeten krijgen?

TAGS  I  Buffon  I   Juventus  I   Real Madrid

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024