Van Himst over Anderlecht-Club: "Ze zijn echt niet meer op hun gemak, hoor"

Van Himst over Anderlecht-Club:
Donderdag 12 april 2018 - 06:22   I   door Redactie

Paul Van Himst schrijft zijn club Anderlecht nog niet helemaal af voor de titel. Er is wel een belangrijke voorwaarde: paars-wit moet zondag absoluut de topper winnen tegen Club Brugge. Anders blijft de kloof zes punten of bij een nederlaag zelfs negen.

“Eerlijk: Club Brugge zou over het hele seizoen de verdiende kampioen zijn", geeft Van Himst toe in Het Nieuwsblad. "Ze waren beter. Als ze zondag winnen, is het zeker gedaan. ( herpakt zich) Al gaan ze het niet makkelijk hebben. Die zijn niet meer op hun gemak. Ze kunnen ook rekenen: zes min drie maakt drie, hé. En dan nog zeven matchen.”

Al speelt Club dan nog wel thuis tegen AA Gent en Anderlecht. “Dat is ook juist. Maar als we zondag winnen, kan Anderlecht echt wel nog kampioen worden. Het kan, hoor, dat ze plots veel beter gaan voetballen. Dat de kopjes door de zege op Charleroi plots weer gezond zijn.”

De heilige

"Luister, er is vorige week een draai geweest. Anderlecht won op Charleroi dankzij een betwistbare strafschop, Club had kunnen winnen op Gent, maar verloor. Ik zei gisteren nog lachend tegen Mulder: Na vorig weekend moet Saint Guidon verder meespelen. Saint Guidon?, vroeg Jan. Wel ja, Sint-Guido, de heilige van Anderlecht. Die heeft al dikwijls op het einde van de competitie meegespeeld, hoor.”

Poll: Is Anderlecht nog een volwaardige titelkandidaat?

TAGS  I  Van Himst  I   Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024