Dit verwezenlijkte Ronaldo sinds Messi’s laatste goal in een CL-kwartfinale

Dit verwezenlijkte Ronaldo sinds Messi’s laatste goal in een CL-kwartfinale
Donderdag 12 april 2018 - 12:47   I  

Cristiano Ronaldo trapte Real Madrid woensdagavond, na een sensationele partij tegen Juventus, het delirium in. Nadat de Spaanse topclub op een 0-3-achterstand was gekomen, verloste Ronaldo zijn ploeg diep in blessuretijd met een rake strafschop. Real blijft zo in de running voor een derde opeenvolgende eindzege in de Champions League.

Met dank aan Ronaldo, die maar blijft scoren in de Champions League. Dit seizoen zit de Portugese doelpuntenmachine in het kampioenenbal alweer aan vijftien doelpunten in tien wedstrijden. Hij prijkt daarmee moederziel alleen op kop in het topschuttersklassement. Liverpool-aanvallers Roberto Firmino (8) Mohamed Salah (8) en Sadio Mané (7) volgen al op gepaste afstand.

Als je Ronaldo en Messi vergelijkt, dan valt er iets op. Messi kwam al sinds april 2013 niet meer tot scoren in een kwartfinale van de Champions League. Hij scoorde in de daaropvolgende seizoenen wel nog in latere fases van het toernooi, maar nooit meer in de kwartfinales. Dat Barcelona nu al voor de derde opeenvolgende keer strandt in de kwartfinales van het kampioenenbal, doet de statistieken van Messi eveneens niet veel deugd.

262 goals, 12 prijzen en 4 Gouden Ballen

Ronaldo die deed ondertussen waar hij het beste in is: goals maken. Sinds april 2013 vond Ronaldo in totaal 262 keer de weg naar doel, won hij twaalf trofeeën en vier Gouden Ballen. Ondertussen zit CR7 in de Champions League aan 120 doelpunten, niemand doet beter. Wat een fenomeen.

Poll: Wie is de beste?

TAGS  I  Ronaldo  I   Messi  I   Real Madrid  I   Barcelona

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024