Scheidsrechtersbaas Verbist velt oordeel over penalty voor Real Madrid

Scheidsrechtersbaas Verbist velt oordeel over penalty voor Real Madrid
Donderdag 12 april 2018 - 18:04   I   door Redactie

Er is heel wat te doen rond de late strafschop die Real Madrid kreeg in de wedstrijd tegen Juventus. Daardoor plaatste Real zich voor de halve finales van de Champions League, ondanks een 0-3-nederlaag.

Scheidsrechtsbaas Johan Verbist vindt dat de Engelse ref Michael Oliver weinig te verwijten valt.  “Als je zo’n wedstrijd speelt en dan in haast de laatste seconde genekt wordt door een penalty, dat is bijzonder spijtig voor hen. Maar het reglement is nu eenmaal het reglement en dat geldt zowel in de eerste als de laatste minuut hé. Benatia maakt een duwfout, een terechte penalty", zegt Verbist aan HLN.

In de Jupiler Pro League is er nu een videoref, dat is er in de Champions League nog niet. “Of de UEFA in de Champions League moet werken met een videoref, ga ik me niet over uitspreken", zegt Verbist. "Maar ik vind helemaal niet dat we in het huidige reglement moeten gaan werken met uitzonderingen, ongeacht de belangrijkheid van de wedstrijd of het moment. Anders creëer je alleen maar onduidelijkheid. De scheidsrechter staat daar nog altijd om op dat moment die beslissing te maken. En dat deed Oliver gisteren perfect.”

Poll: Vond u de penalty terecht?

TAGS  I  Verbist  I   Real Madrid  I   shw

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024