Peter Vandenbempt bijzonder scherp voor Buffon: "Eigen schuld"

Peter Vandenbempt bijzonder scherp voor Buffon:
Donderdag 12 april 2018 - 19:15   I   door Redactie

Het moet gezegd: Real Madrid - Juventus was een geweldige wedstrijd. Peter Vandenbempt maakte het duel als commentator van Proximus TV live mee. Hij is nog aan het nagenieten.

"Ik denk dat dit de allerbeste wedstrijd is die ik in bijna 23 jaar als commentator meegemaakt en gezien heb", bekent Vandenbempt aan Sporza. "Je hebt ook die 6-1 van Barcelona tegen PSG en nog andere matchen, maar toen was een van de twee ploegen slecht."

"Hier waren beide ploegen op topniveau. Het was een wedstrijd tegen 300 km/u. Juventus heeft eigenlijk iedereen verbaasd door dit op het veld van Real voor mekaar te krijgen. Het was een wedstrijd voor de eeuwigheid. Over Barcelona-PSG zei ik: over 100 jaar praat men daar nog over. Wel: over 200 jaar praten ze nog over deze match. Niet alleen door de ontwikkelingen, maar ook door het topniveau."

Penalty

"Of het een penalty voor Real Madrid was? Natuurlijk. Ik begrijp de discussie niet. Het was zowat het enige foutje dat Juventus in verdedigend opzicht heeft gemaakt, maar Benatia trapt langs achteren naast de bal en op de borst van Vazquez. Het was wel rechtvaardig. Ook in de 93e minuut was het een strafschop en was het een correcte beslissing", geeft Vandenbempt aan.

Buffon

Dan kreeg Buffon ook nog eens rood. "Dat was hartverscheurend. Scheidsrechter Oliver heeft de verkeerde man op het verkeerde moment uitgesloten, al was ook die uitsluiting terecht. Hij had al de hele tirade van Juve en Buffon over zich heen laten gaan, maar toen kreeg hij een duw in zijn rug. Daar kun je weinig over zeggen."

"Ik denk dat een iets meer ervaren scheids misschien zou zeggen: ik geef Buffon geel, dat is een oordeel waar iedereen zich in zou kunnen vinden en dan kregen we ook nog dat unieke moment van Ronaldo tegenover Buffon. Maar Buffon heeft het aan zichzelf te wijten dat hij van het veld is moeten gaan."

Poll: Heeft Vandenbempt gelijk?

TAGS  I  Vandenbempt  I   shw  I   Juventus  I   Real Madrid  I   Buffon

dinsdag 19 maart 2024

maandag 18 maart 2024

zondag 17 maart 2024

zaterdag 16 maart 2024

vrijdag 15 maart 2024