Deze vijf spelers zijn genomineerd voor de Ebbenhouten Schoen

Deze vijf spelers zijn genomineerd voor de Ebbenhouten Schoen
Donderdag 12 april 2018 - 22:21   I  

De organisatie van de Ebbenhouten Schoen maakte donderdagavond bekend welke vijf spelers in de running zijn om Youri Tielemans op te volgens als beste Afrikaan of speler van Afrikaanse origine in de Jupiler Pro League.

De Burkinees Hassane Bandé (KV Mechelen, volgend seizoen Ajax), de Marokkaan Mehdi Carcela (door Granada uitgeleend aan Standard), de Congolese Belg Anthony Limbombe (Club Brugge), de Congolees Christian Luyindama (Standard) en de Senegalees Ibrahima Seck (Racing Genk) zijn in alfabetische volgorde de vijf genomineerden voor de Ebbenhouten Schoen 2018.

Dat ook Carcela in de running is om de individuele trofee in de wacht te slepen, mag op zijn minst opvallend genoemd worden. De Marokkaan speelt pas sinds januari opnieuw in België, maar wist blijkbaar al heel wat indruk te maken op de organisatie van de Ebbenhouten Schoen.

De winnaar wordt op maandag 14 mei in het Birmingham Palace in Anderlecht gelauwerd. Vorig jaar ging de Ebbenhouten Schoen naar Youri Tielemans, die toen een sterk seizoen kende bij Anderlecht.

Poll: Wie moet winnen?

TAGS  I  Bandé  I   KV Mechelen  I   Carcela  I   Standard  I   Limbombe  I   Club Brugge  I   Luyindama  I   Seck  I   RC Genk

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024