Salzburg pakt uit met mirakel, Arsenal en Atlético komen met de schrik vrij

Donderdag 12 april 2018 - 22:58   I

De kwartfinalisten in de Europa League hebben niet teleurgesteld. Atlético Madrid en Arsenal kwamen met de schrik vrij, maar plaatsten zich wel voor de halve finales. Red Bull Salzburg realiseerde een mirakel tegen Lazio, terwijl Marseille thuis tegen RB Leipzig de klus wist te klaren.

CSKA Moskou-Arsenal 2-2

Na 50 minuten spelen zag het er even benard uit voor Arsenal. Chalov en Nababkin hadden voor een 2-0-voorsprong voor CSKA gezorgd. Het werd bibberen voor de bezoekers, maar in de slotfase namen Welbeck en Ramsey alle twijfels weg met elk een goal.

Sporting Clube de Portugal-Atlético Madrid 1-0

Sporting moest voor eigen publiek iets rechtzetten en de Portugezen begonnen ook prima. Na een halfuur spelen prikte Montero raak en stond het 1-0. De thuisploeg ging op zoek naar meer, maar bij Atlético hielden ze alles goed dicht. Het bleef bij 1-0 en dankzij de 2-0-zege uit heenmatch haalde Atlético het uiteindelijk.

Red Bull Salzburg-Lazio 4-1

Salzburg stond in eigen huis voor een quasi onmogelijke opdracht. Het moest een 4-2-nederlaag uit de heenmatch uitwissen, maar slaagde daar uiteindelijk toch in. Immobile opende na 55 minuten de score en amper een minuut later werd het 1-1 via Dabbur. In vier dolle minuten tussen minuut 72 en 76 nam Salzburg alsnog afstand van de bezoekers. Haidara, Hwang Hee-Chan en Lainer zorgden voor een 4-1-zege en de kwalificatie voor de halve finale.

Olympique Marseille-RB Leipzig 4-2

De laatste halvefinalist is Marseille. Het won in eigen huis met 4-2 van Leipzig, dat zo niet kon teren op de 1-0-overwinning uit de heenmatch. Een eigen doelpunt van Ilsanker en goals van Sarr, Thauvin, Payet en Sakai hielpen L’OM aan een ticket voor de halve finales. De tegengoals van Bruma en Augustin leverden niets op.

Poll: Wie wint de Europa League?

TAGS  I  Europa League  I   CSKA  I   Arsenal  I   Sporting  I   Atlético Madrid  I   Marseille  I   Salzburg  I   Leipzig  I   Lazio