Toch strafschop in Real-Juventus? "Je moet die scheidsrechter bewonderen"

Toch strafschop in Real-Juventus?
Vrijdag 13 april 2018 - 07:11   I  

De strafschop die de wedstrijd Real Madrid-Juventus in extremis deed kantelen blijft voor beroering zorgen. Sommigen vinden dat de bal op de stip moest, terwijl anderen die strafschop nooit hadden gegeven. Toch heeft de scheidsrechter, Michael Oliver, die beslissing durven nemen en dat is op zich al een straffe beslissing.

Jan Mulder vindt dan ook dat de scheidsrechter lof verdient voor die beslissing. "Michael Oliver, de scheidsrechter in Real Madrid-Juventus, moet je bijna bewonderen. Negen op de tien scheidsrechter zouden daar geen penalty gefloten hebben, maar hij was onverbiddelijk en ijskoud. Zelfs toen Buffon - met die angstaanjagende baard - hem afblafte, week hij niet. Iedereen met een beetje gevoel voor theater had de doelman natuurlijk graag tegenover Ronaldo gezien. Gemener kon het lot niet zijn. Maar eigenlijk moet je de ref complimenten geven. Het was een kleine man die niet wilde uitblinken of zijn macht misbruiken. Hij was akelig correct", aldus Mulder in Het Laatste Nieuws.

"Videoref kon hem helpen"

Toch vindt Mulder ook dat de videoref een belangrijke rol had kunnen spelen. Kijk, voetbal is een praatsport. Voor de mannen in de fabrieken, op straat of in de cafés. Dan kan je niets meer wensen dan enkele dubieuze fases. Alleen moet die arme man met de fluit geholpen worden - je kunt niet alles zien met het blote oog. De videoref, die kan bijsturen op basis van beelden, is een goede zaak. Maar over beslissingen moeten geen vergaderingen van een uur gehouden worden, hé.

Poll: Had u de strafschop gefloten?

TAGS  I  Mulder  I   Juventus  I   Real Madrid

zaterdag 25 juni 2022

vrijdag 24 juni 2022

donderdag 23 juni 2022