Roberto Martinez komt met erg verrassende uitspraak: "90% al gekend"

Roberto Martinez komt met erg verrassende uitspraak:
Vrijdag 13 april 2018 - 10:21   I  

“Het is logisch dat bondsvoorzitter François De Keersmaecker ontgoocheld is. Het tegendeel zou pas jammer zijn. Het tijdstip ligt wat moeilijk, maar mijn werk bij de Duivels was voor 90 procent af", met die woorden nam Georges Leekens destijds afscheid van de Rode Duivels om Club Brugge te gaan leiden. Een uitspraak die hem niet in dank werd afgenomen.

Ook Roberto Martinez heeft de 90% nog eens opgevist, maar deze keer wel om duidelijk te maken dat het overgrote deel van zijn selectie al vastligt. Hij werkt nu al een tijdje met de Duivels en weet dan ook perfect welk vlees hij in de kuip heeft. 

“We hebben twintig maanden gewerkt naar de kwalificatie toe. Dan beschik je intussen ook over veel informatie”, aldus de bondscoach. “90% van de selectie voor de Wereldbeker in Rusland ken ik. Het hangt nu alleen nog af van eventuele blessures en van hoe de spelers het seizoen beëindigen bij hun club", aldus Martinez volgens HLN.

En Radja?

De vraag die nog steeds blijft hangen en na de stunt van Roma nog wat actueler is geworden, is de vraag of Radja Nainggolan meegaat naar het WK of niet. Met andere woorden: behoort Radja tot de 90% of tot de resterende, en onzekere, 10%? "Hij is een uitstekende voetballer”, herhaalde hij zoals al vaker. “Ik zal de keuze maken in functie van het team, niet in functie van een speler of van mezelf.”

Tactisch flexibel

Wat Martinez wel zeker weet is dat de Rode Duivels over heel wat talent beschikken, waardoor België niet in één vast systeem moet spelen. De bedoeling is om flexibel genoeg te staan in Rusland, waardoor we ons kunnen aanpassen aan de tegenstander.

“Je kunt op twee manieren naar een Wereldbeker toe gaan. Met een vast systeem zoals Brazilië - 4-2-3-1 - dat je voor niemand zult aanpassen, of flexibel. Zo zullen wij dat doen: je krijgt met Panama immers een andere tegenstander te bekampen dan Engeland.” Ook daarvan zal de selectie dus grotendeels afhangen.

Poll: Kan Roberto Martinez Radja Nainggolan nu nog thuis laten?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Roberto Martinez  I   Georges Leekens

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024