'Dit enorme bedrag loopt Juventus mis door discutabele strafschop'

'Dit enorme bedrag loopt Juventus mis door discutabele strafschop'
Vrijdag 13 april 2018 - 10:38   I  

De strafschop die Real Madrid kreeg op het einde van de wedstrijd tegen Juventus zal nog een tijdje stof tot discussie bieden. In Italië en Spanje zijn de meningen alvast verdeeld. Het resultaat blijft echter hetzelfde, Juventus is uitgeschakeld en Real Madrid staat in de halve finale.

Buiten de sportieve beloning hangt daar natuurlijk een prijskaartje aan vast. Een flink bedrag ook, dat Juventus nu misloopt. Volgens schattingen zou winst in de kwartfinale tegen Real 5,5 miljoen hebben opgeleverd. Als Juve ook de halve finale zou overleven, kwam daar nog eens 7 miljoen bij. Winst in de finale is goed voor 16 miljoen, verlies levert ook nog 11 miljoen op. In het beste geval zou het verdere parcours nog 28,5 miljoen euro hebben opgeleverd. Dat weet HLN.

Ook nog eens Supercup

Dat gaat dan alleen over prijzengeld. Eigenlijk gaat het financiële plaatje nog wat verder, want de winnaar van de Champions League had zich ook geplaatst voor de Europese Supercup, wat bij winst ook nog eens 4 miljoen opleverde. Tel daar nog eens de misgelopen ticketverkoop bij op van de thuiswedstrijden en dan weet je dat het wel een heel dure strafschop geworden is.

Poll: Had Real Madrid zich zonder de strafschop ook geplaatst?

TAGS  I  Juventus  I   Real Madrid

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024