Gerets over smaakmaker uit JPL: "Ik zie hem op termijn bij de Rode Duivels"

Gerets over smaakmaker uit JPL:
Vrijdag 13 april 2018 - 11:28   I  

Eric Gerets kende een mooie carrière als speler en voegde daar later ook nog een knappe loopbaan als trainer aan toe. Nu geniet de gewezen Rode Duivel van zijn pensioen, al volgt hij het voetbal in de Jupiler Pro League nog steeds op de voet. En het is Gerets opgevallen dat Hans Vanaken het uitstekend doet.

Als Gerets er één speler bij Club Brugge moet uitpikken die opvalt, dan kiest hij voor Vanaken. "Onze Lommelse vriend heeft het meer dan behoorlijk gedaan", zegt Gerets in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Hij moet alleen nog iets meer wedstrijdervaring opdoen. Als dat het geval is, zal hij alleen maar beter worden."

"Ik zie hem op termijn ook bij de nationale ploeg, ook al is de concurrentie op het middenveld enorm", gaat Gerets verder. "Maar tegen klasse is nu eenmaal niets te doen en die heeft Hans in overvloed. Met betere ploegmaats rond hem, zou hij nog beter uit de verf komen. Ik was dertig toen ik bij PSV arriveerde, maar doordat ik omringd werd door wereldvoetballers als Gullit, Lerby, Vanenburg en Koeman, ben ik nog beter geworden."

Naast Vanaken krijgt ook Ruud Vormer complimenten van Gerets. "Bij Club heb je natuurlijk ook Vormer, een oververdiende Gouden Schoen. Een voorbeeld van discipline en werkkracht. Hij heeft misschien niet dat fijne vernuft, maar je krijgt er wel extreem veel voor in de plaats. De ideale aanvoerder."

Poll: Moet Vanaken een kans krijgen bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Gerets  I   Vanaken  I   Club Brugge  I   Rode Duivels

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024