Ghelamco Arena blijft voor beroering zorgen: Klacht ingediend

Ghelamco Arena blijft voor beroering zorgen: Klacht ingediend
Vrijdag 13 april 2018 - 18:03   I  

De Ghelamco Arena kwam onlangs negatief in het nieuws. Het stadion zou er gekomen zijn na gesjoemel van de stad Gent en dat pikt burgemeester Daniël Termont niet. De burgemeester gaat nu nog een stap verder en eist een schadevergoeding.

Ignace Vandewalle schreef een boek over de bouw van de Ghelamco Arena en het gemeentebestuur van Gent werd daar bijzonder negatief in voorgesteld. Zo had de auteur het over schepenen die tijdens matchen van AA Gent met belastinggeld zouden eten en drinken én dat de stad in het geheim aandeelhouder zou zijn van de Buffalo's.

Schadevergoeding van 10 000 euro

Termont eist nu een schadevergoeding van 10 000 euro, omdat Vandewalle hem onterecht zou beschuldigen van schriftvervalsing. De burgemeester van Gent kondigde in januari al aan dat hij klacht zou neerleggen bij het parket en heeft dat eind februari effectief gedaan. Daarop werd een onderzoek geopend. Termont eist 10.000 euro morele schadevergoeding. Een bedrag dat hij wil doorstorten aan het Kinderkankerfonds als hij gelijk krijgt. Dat schrijft HLN.

"Aanval op vrije meningsuiting"

Vandewalle heeft inmiddels al gereageerd op die aanklacht. Volgens hem is dit een aanval op de vrije meningsuiting. “Heeft dit tot doel om schrijvers en journalisten te waarschuwen dat ze op kosten zullen gejaagd worden met rechtszaken als ze het aandurven om meningen te publiceren? Zélfs als die meningen onderbouwd zijn?”

Poll: Zal Termont gelijk krijgen in deze zaak?

TAGS  I  AA Gent  I   Termont  I   Ghelamco Arena

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024