Penalty voor Real Madrid? Felice Mazzu heeft een geniaal antwoord klaar

Penalty voor Real Madrid? Felice Mazzu heeft een geniaal antwoord klaar
Vrijdag 13 april 2018 - 20:24   I  

De strafschop die de wedstrijd Real Madrid-Juventus in extremis deed kantelen blijft voor beroering zorgen. Sommigen vinden dat de bal op de stip moest, terwijl anderen die strafschop nooit hadden gegeven. Toch heeft de scheidsrechter, Michael Oliver, die beslissing durven nemen en dat is op zich al een straffe beslissing.

Ook Boucaut legde vorige week een bal op de stip en die beslissing heeft lange tijd voor heisa gezorgd. Zo was ook Mazzu furieus na de wedstrijd en het duurde even vooraleer hij gekalmeerd was. Op zijn persconferentie kreeg hij een vraag over die strafschopfase van Real-Juve en Mazzu had een geniaal antwoord klaar.

“Vraag het aan Boucaut, of aan de VAR. Eerlijk. Op een dag zouden we kunnen samenzitten met de scheidsrechters om dat te bespreken. Een arbiter moet volgens mij rekening houden met twee factoren. Eén: het reglement. En twee: de emotionele impact en gevoeligheid in verhouding tot de uitdaging. Gisteren ging het in Real – Juventus om de CL-kwartfinale en we zijn in de 93ste minuut. De penalty is volgens mij fluitbaar. Volgens het reglement is er geen probleem. Maar bij twijfelgevallen mag volgens mij ook het moment en de psychologisch impact een rol spelen in de arbitrage", aldus Mazzu volgens HLN.

Furieuze Mazzu

Normaal gezien is Mazzu erg rustig, maar die rust was vorige week ver te zoeken. Mazzu zag hoe ook Buffon zich liet verleiden tot krasse uitspraken en ook de Italiaanse doelman is normaal gezien de vriendelijkheid zelve. “Buffon is een van de grootste spelers ter wereld. Buffon heeft een van de grootste palmaressen, hij won alles. En wat zei hij na de match in de media over de ref? Dat hij een vuilniszak heeft op de plaats waar zijn hart moet zitten. Je ziet dat zulke uitspraken kunnen gebeuren.”

Poll: Was de reactie van Mazzu te verstaan?

TAGS  I  Charleroi  I   Juventus  I   Real Madrid

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022

dinsdag 28 juni 2022