Derijck reageert nadat zijn cruciaal doelpunt onterecht wordt afgekeurd

Derijck reageert nadat zijn cruciaal doelpunt onterecht wordt afgekeurd
Zaterdag 17 december 2016 - 20:47   I  

Zulte Waregem-verdediger Timothy Derijck had de winning goal aan de voet, maar zijn doelpunt werd - onterecht - afgekeurd. Hij zou de bal uit de handen van Oostende-doelman Ovono getrapt hebben, oordeelde scheidsrechter Smet.

“Het schot tussen de twee palen van Brian (Hamalainen, nvdr.) was een vreemd schot. Maar de keeper (Ovono, nvdr.) nam hem goed, maar ik had wel verwacht dat hij hem zou loslaten”, vertelde Derijck achteraf. “Die bal is los, 100 procent los. Hij (doelend op Oostende-keeper Ovono, nvdr.) zegt dat zijn hand niet van de bal is... Ja, ongelooflijk dat dit doelpunt afgekeurd wordt."

“Vandaag hadden we moeten winnen, zeker als je naar de eerste helft kijkt. Dat dat doelpunt afgekeurd wordt, dan is dat niet leuk voor ons. In het begin van het seizoen heeft het misschien wel altijd meegezeten, maar we speelden hier wel een goede wedstrijd.”

Oostende kreeg ook nog eens een twijfelachtige strafschop na een duwfout op Dimata. “Die fluiten vind ik wel heel makkelijk. Hij doet niets met die bal, dan is er een klein duwtje. Als je dan al een penalty fluit, dan is dat wel heel makkelijk. Dan is er geen voetbal meer. Ik snap dat de scheidsrechter het niet makkelijk heeft, maar je moet wel zeker zijn als je ervoor fluit."

TAGS  I  Timothy Derijck  I   zulte Waregem  I   oostende

maandag 2 oktober 2023

zondag 1 oktober 2023

zaterdag 30 september 2023

vrijdag 29 september 2023