Sterkhouder Gent is duidelijk: "Kampioen worden en dan mooie transfer"

Sterkhouder Gent is duidelijk:
Zaterdag 14 april 2018 - 07:21   I  

AA Gent maakt indruk tijdens de play-offs. Eigenlijk maken de Oost-Vlamingen al indruk sinds de komst van Vanderhaeghe, maar dat lijkt een orgelpunt te krijgen in de eindfase van de competitie. Naast een stevig blok en een goed collectief kan Vanderhaeghe ook rekenen op spelers met een flits en een actie.

Zoals Moses Simon bijvoorbeeld, de Nigeriaan die als een speer zijn debuut maakte in de Belgische competitie. Hij werd kampioen met Gent, maar zakte nadien wel een beetje weg. Nu staat hij er terug en is hij aan zijn laatste maanden. Dat heeft de speler zelf nooit onder stoelen of banken gestoken en ook Michel Louwagie bevestigde dat in Extra Time.

Toch is Simon niet van plan om Gent te vertrekken langs een klein achterpoortje. Hij wil het liefst kampioen worden en de club zo verlaten via de grote poort. “Iedereen zal zich de spelers van dat kampioenenjaar blijvend herinneren omdat we geschiedenis schreven. Daar ben ik fier op. Het zal mijn beste herinnering aan België blijven, maar ik wil de komende acht matchen graag een nieuw orgelpunt plaatsen. Ik wil AA Gent door de grote poort verlaten. En misschien kan ik hier dan ooit nog terugkeren, zoals Boussoufa", aldus Simon in Het Nieuwsblad.

Engelse subtop

Simon weet ook waar hij naartoe wil, naar de Premier League. Zo zaten er scouts van Newcastle in de tribune om Moses Simon aan het werk te zien. Een avontuur bij een Engelse subtopper, daar tekent de Nigeriaan meteen voor. Bij een Engelse topclub wordt het een pak moeilijker beseft Simon.

"Als ik ga, wil ik spelen. Ik ben te jong om in de tribune mijn geld te tellen. Een club als Brighton, waarvan vorige zomer sprake was, zou ideaal zijn. Bij een echte topclub zou dat moeilijker zijn. Als een topclub zou komen, moeten ze een sportief plan hebben.”

Poll: Versiert Simon zijn gedroomde transfer?

TAGS  I  Simon  I   AA Gent  I   Newcastle

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024