Haalt Preud'homme meteen deze publiekslieveling van Club naar Standard?

Haalt Preud'homme meteen deze publiekslieveling van Club naar Standard?
Zaterdag 14 april 2018 - 11:10   I  

De drukte rond Michel Preud'homme is al eventjes gaan liggen, maar eigenlijk lijkt de komst van de grootmeester naar Luik onvermijdelijk. Venanzi is dol op Preud'homme en bij de trainer kriebelt het om er terug in te vliegen. Enkel de Rode Duivels zouden nog roet in het Luikse eten kunnen gooien, al zal alles dan wel snel moeten gaan. Voor het WK nog en dat lijkt er niet aan te komen.

Bij Standard krijgt Preud'homme de touwtjes in handen. Niet alleen wordt hij er de trainer, maar hij zou ook een zeteltje in het bestuur krijgen en de algemene sportieve leiding in handen krijgen. Wie komt en wie gaat zal dus vooral bepaald worden door de ex-trainer van Club Brugge.

Gaan shoppen in Brugge zal Preud'homme misschien niet al te vaak gaan doen, want het (wederzijds) respect is daar te groot voor. Toch loopt er in Brugge een speler rond die én een meerwaarde zou zijn voor Standard én een goede relatie heeft met Preud'homme. Bovendien stond Lior Refaelov in de winter nog dicht bij een overstap naar Luik.

"Enorm veel respect tussen beiden"

In La DH vertelt Gal Refaelov over de band die beide heren hebben. Die is erg close sinds de successen die beide heren hebben behaald in Brugge. "Je moet niet zijn beste vriend zijn om te beseffen dat Lior en Preud'homme een erg goede band hebben. Lior heeft heel goed gespeeld onder Preu'homme en dat was de basis voor een goede relatie. Het respect russen beiden is dan ook erg groot", aldus Gal Refaelov.

Gal kwam ook nog even terug op die misgelopen transfer naar Luik. Refaelov was niet echt diep teleurgesteld, maar wist wel dat het een mooie kans was om toch speelminuten te krijgen. "Echt teleurgesteld was hij niet, want Brugge is zijn thuis. Maar het was wel een mooie kans. Bij Club speelde hij niet en Standard bood hem wel speelminuten aan. Maar het is er niet van gekomen, dat is het leven nu eenmaal", aldus Gal Refaelov.

Of een transfer er komende zomer van komt valt van verschillende factoren af te wachten. Als Refaelov speelminuten blijft krijgen en ook volgend seizoen belangrijk kan zijn voor Club, zal hij wellicht in Brugge blijven. Als zijn situatie opnieuw veranderd dan is een transfer, eventueel naar Luik mét Preud'homme, wel bespreekbaar.

Poll: Denkt u dat Preud'homme spelers zal durven weghalen bij Club Brugge?

TAGS  I  Club Brugge  I   Standard  I   Preud'homme  I   Refaelov

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024