'Grote kuis bij Barcelona: deze 6 (top)spelers moeten opkrassen'

'Grote kuis bij Barcelona: deze 6 (top)spelers moeten opkrassen'
Zaterdag 14 april 2018 - 12:32   I  

FC Barcelona stevent in de Primera Division af op een nieuwe landstitel, maar op Europees vlak werd het andermaal een teleurstellend seizoen voor de Catalaanse grootmacht. De kwartfinales werden voor het derde jaar op rij het eindstation in de Champions League. De pijnlijke uitschakeling tegen AS Roma krijgt sowieso nog een staartje...

Volgens Don Balon zijn ze in Camp Nou immers van plan om met de grove borstel door de huidige spelerskern te gaan. Zo zouden komende zomer maar liefst vijf (top)spelers andere oorden moéten opzoeken: André Gomes, Lucas Digne, Paco Alcacer, Nelson Semedo en Yerry Mina voldoen niet aan de verwachtingen en moeten op zoek naar een nieuwe club.

Ook Andrés Iniesta zal volgend seizoen het shirt van Barça niet meer dragen. Het clubicoon moet niet per se weg, maar Iniesta is van plan om in te gaan op een lucratief voorstel van het Chinese Tianjin Quanjian. Hij zou er ploegmaat van Axel Witsel worden en jaarlijks 37 miljoen euro kunnen opstrijken.

Mag Vermaelen wél blijven?

Over Thomas Vermaelen wordt bij Don Balon met geen woord gerept. De Rode Duivel speelde dit seizoen lang niet zo vaak bij Barcelona, maar stond er wel op de momenten dat trainer Ernesto Valverde hem nodig had. Zo was Vermaelen bijvoorbeeld van groot belang toen Samuel Umtiti en Gerard Piqué in de lappenmand lagen. Het is dus goed mogelijk dat onze landgenoot ook volgend seizoen nog in Camp Nou speelt.

Poll: Moet Barcelona zich versterken om de Champions League te kunnen winnen?

TAGS  I  Barcelona  I   Vermaelen  I   Rode Duivels

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024