Boskamp maakt Rode Duivel af: "30 miljoen? Zet hem meteen op de boot"

Boskamp maakt Rode Duivel af:
Zaterdag 14 april 2018 - 14:43   I  

Johan Boskamp is een trainer op rust, maar dat wil niet zeggen dat de Nederlander het voetbal niet meer volgt. Integendeel, Boskamp volt de ontwikkelingen in België - en ver daarbuiten - op de voet.

In Het Belang van Limburg besprak Boskamp de resultaten in de Europa League van eerder deze week. Volgens de Nederlandse analist moet een Belgische club in staat zijn om, net als het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, het ver te schoppen in de Europa League.

"Als we het hebben over de halve finale van de Europa League halen, zeg ik ja. Het moet dan wat meezitten in de loting. Dan kan je ver doorstoten. Ajax haalde vorig jaar ook de finale. Maar als je ziet hoe Salzburg speelt, is dat toch indrukwekkend. Ik weet niet of een Belgische ploeg daar op dit moment toe in staat is", aldus Boskamp in de krant.

"Jordan Lukaku, 30 miljoen? Meteen op de boot"

"Het tempo dat zij op de mat leggen en de diepte die ze in het spel leggen, kennen wij niet. Daarnaast beschikken ze over een uitstekend scoutingsnetwerk. Vooraan lopen een Israeliër en een Zuid-Koreaan, op het middenveld een Senegalees van twintig. En dan te denken dat de helft van die ploeg al is verplaatst naar Leipzig, dat een geweldige tweestrijd met Marseille op de mat legde."

"Salzburg schakelde knap Lazio uit, maar ik moet zeggen dat Jordan Lukaku bij de 4-1 stond te pitten", merkt Boskamp nog op. "Je leest dan een dag later in de Britse pers dat Everton 30 miljoen voor die jongen wil neertellen. Nou, die zette ik meteen op de boot richting Engeland. Hij krijgt er een erehaag met de hele ploeg bij", klinkt het ongemeen hard.

Poll: Is Jordan Lukaku 30 miljoen euro waard?

TAGS  I  Lukaku  I   Boskamp  I   Lazio  I   Everton  I   Rode Duivel

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024