Hazard en supersub Giroud helpen Chelsea aan sensationele zege

Zaterdag 14 april 2018 - 15:23   I

2-0 achter na zestig minuten spelen, dan weet je dat het moeilijk wordt. Bij Chelsea zagen ze de bui al hangen, maar in de laatste twintig minuten van de wedstrijd ging de ploeg van Antonio Conte alsnog op en over thuisploeg Southampton.

Voor rust was Southampton lange tijd de betere van Chelsea, dat niet in zijn spel kwam. Na twintig minuten spelen opende Tadic de score. 1-0, meteen ook de ruststand. Na de pauze probeerde Chelsea de bakens te verzetten, maar op het uur trakteerde Bednarek The Blues op een koude douche bij een corner: 2-0.

Conte moest iéts doen en gooide dan maar Pedro en Giroud in de strijd. Het was mede dankzij de inbreng van de nieuwe jongens dat de wedstrijd kantelde. Tussen minuut 70 en 78 ging het plots van 2-0 naar 2-3. Een sensationele comeback van Chelsea, met dank aan Hazard en vooral Giroud, die twee keer kon scoren.

Poll: Verdiende zege voor Chelsea?