Vanderhaeghe haalt uit naar 'Standard-duikers' en schiet VAR helemaal af

Vanderhaeghe haalt uit naar 'Standard-duikers' en schiet VAR helemaal af
Zaterdag 14 april 2018 - 23:53   I  

AA Gent verloor zaterdagavond in extremis met het kleinste verschil van Standard. Junior Edmilson lokte handig een strafschop uit, een fase die vlak na het laatste fluitsignaal nog zwaar op de maag lag bij Gent-trainer Yves Vanderhaeghe.

“Het is een verdiende zege voor Standard, maar alleen is er weel heel veel discussie. Iedereen weet waarom, hé. Standard heeft twee spelers die nu al een aantal jaar bewijzen dat ze goed kunnen duiken. En ze doen het héél goed en trekken veel fouten naar zich toe”, aldus Vanderhaeghe voor de camera van Play Sports.

De coach van De Buffalo’s weet ook waar het schoentje knelt. “Ik denk dat we wat ervaring missen bij onze arbiters, want die trappen er met open ogen in. Er was zelfs geen contact tussen Asare en Edmilson. En voor een overtreding moet er toch contact zijn. Of niet soms?”

VAR afschaffen

Ook het systeem met de videoref kreeg een veeg uit de pan. “Dat de videoref alleen mag ingrijpen als de scheidsrechter het 100% zeker bij het verkeerde eind heeft? Die VAR moeten ze afschaffen, zo simpel is het. Als je naar de kosten kijkt en naar de resultaten die je ermee haalt… Het is beter om er een streep onder te trekken.”

“De mensen in het busje mogen niet ingrijpen. De scheidsrechter blijft de baas. Dat is ook al zoiets… Je hebt zo’n goed systeem dat voor duidelijkheid kan zorgen, maar de mensen in het busje mogen hun stem niet laten horen. Ze moeten wachten tot de scheidsrechter zegt ‘Ja, je mag eens iets zeggen’. Het klopt gewoon niet”, besloot Vanderhaeghe.

Poll: Moet de VAR afgeschaft worden?

TAGS  I  Gent  I   Standard  I   Vanderhaeghe

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024