'Georges Leekens hakt knoop door over terugkeer naar België'

'Georges Leekens hakt knoop door over terugkeer naar België'
Zondag 15 april 2018 - 08:35   I  

Georges Leekens heeft met Anderlecht, Club Brugge en AA Gent al wat Belgische topclubs onder zijn vleugels genomen. Nu is hij bondscoach van Hongarije, al begon zijn avontuur daar wel met een vaste noot. In totaal trainde Leekens al 24 ploegen en landen.

Leekens wordt al een dagje ouder, maar blijft voorlopig nog even doorgaan. In De Zondag neemt hij uitgebreid de tijd om het over het verleden, het heden en de toekomst te hebben. Een toekomst die naar eigen zeggen niet langer in België ligt.

"Dat verhaal is voorbij. Dat zou te moeilijk worden. Maar ik denk niet aan stoppen, hoor. Ik leid een zwaar, maar leuk leven. Zolang ik die passie voel, doe ik voort. Daarna ga ik de wereld ontdekken. Australië, New York. (zwijgt even) Weet je, leven staat voor mij gelijk aan passie. Dat heb ik van mijn opvoeding. Mijn moeder was mijn grote held. Ze verloor een kind van vijf jaar, maar toch bleef ze positief in het leven staan, voor mij en mijn broer. Onvoorstelbaar", aldus Leekens.

Jobhopper

Met al die ploegen achter zijn naam heeft Leekens geen al te beste reputatie opgebouwd. Toch denkt Leekens zelf daar anders over. "Soms ben ik zelf vertrokken, soms ben ik ontslagen. Maar ik mocht ook bij veel clubs terugkeren. Dát zegt iets over mij. Ik kan iedereen in de ogen kijken. Ja, ik ben ongeduldig en ambitieus. Ik wil altijd meer. Goed is niet goed genoeg. Ik voel ook altijd de drang om mij te bewijzen. Dat is een rode draad in mijn carrière. Ik voel trouwens wél respect in het buitenland."

Poll: Keert Leekens ooit nog terug naar de Belgische competitie?

TAGS  I  Leekens  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   AA Gent

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024