Filip Joos over Nainggolan: "Enkel daarom is hij nog niet naar China"

Filip Joos over Nainggolan:
Zondag 15 april 2018 - 11:30   I   door Redactie

Radja Nainggolan werd door AS Roma in het uitstalraam geplaatst afgelopen winter. De middenvelder stond toen heel dicht bij een overstap naar China. Uiteindelijk kwam die er niet. Filip Joos weet waarom.

"Radja Nainggolan werd deze winter in de etalage gezet. Het is slechts omdat onze landgenoot nog van het WK droomt en besefte dat een transfer naar China voor hem, anders dan voor Witsel en Carrasco, wél een kruis over Rusland had betekend, dat hij zijn hakken in het zand zette en in Rome bleef", schrijft Joos in zijn column in De Standaard.

"AS Roma is een club met schulden en dus afhankelijk van de verkoop van sterspelers. Kostas Manolas, de maker van het doelpunt van de kwalificatie tegen Barcelona, bedacht zich deze zomer in de luchthaven net voor hij op een privéjet richting Sint-Petersburg zou stappen. Bij Zenit weigerden ze in zijn contract te stipuleren dat zijn loon in euro zou worden uitbetaald, en roebels waren de verdediger te troebel", weet Joos.

Dzeko en zijn vrouw

"Ook Edin Dzeko leek deze winter zijn koffers te zullen pakken. Chelsea wilde hem inlijven. Roma stond niet weigerachtig tegenover een transfer, Dzeko is al tweeëndertig, het bod van de Engelsen was een economisch buitenkansje. Maar ook Dzeko bleef in de Eeuwige Stad. Naar verluidt vooral omdat zijn vrouw niet wilde verhuizen, ze houdt van het Romeinse leven, van de zon, van de vrienden die het koppel maakte aan de schoolpoort, van de stad waar je bovengronds leeft. Dat wilde ze niet inruilen voor de Londense underground."

Poll: Zou u het erg jammer vinden mocht Nainggolan naar China verhuizen?

TAGS  I  Rode Duivels  I   Nainggolan  I   AS Roma  I   Joos

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024