Buffon over penalty en rode kaart enkele dagen later: "Zo denk ik er nu over"

Buffon over penalty en rode kaart enkele dagen later:
Zondag 15 april 2018 - 13:00   I   door Redactie

Gianluigi Buffon lag onder vuur omdat hij zo zwaar uithaalde naar scheidsrechter Michael Oliver tijdens de wedstrijd van Juventus bij Real Madrid in de Champions League. Oliver kende Real in de Champions League nog een penalty toe in de laatste minuut en deelde een rode kaart uit aan Buffon vanwege protest.

Enkele dagen later is de woede bij Buffon nog niet voorbij. Ik hoef helemaal niets recht te breien. Ik ben een mens en ook ik heb te maken met passie, sentiment en woede", aldus Buffon tegenover Le lene. "Je vindt een manier om je uit te drukken. Soms lijkt die wat excessief, maar dit is wie ik ben. Ik ben Gigi Buffon."

"De wedstrijd was net voorbij, dus alles wat je op zo'n moment zegt is op basis van sentimenten en sterke gevoelens. Het was misschien grof, maar het waren de sentimenten van een man die zich weigert te verschuilen achter een muur van hypocrisie en uitspreekt wat hij voelt. Dat is alles."

"Een ref met ervaring zou niet op zijn fluit hebben geblazen"

"Een man die de sport zo intens beleeft als ik, kun je op dat moment niet vragen om genuanceerd te zijn. En zelfs al waren mijn uitspraken buitensporig, het waren alsnog logische gedachten. Ik zou ieder woord opnieuw uitspreken. Misschien op een andere, beschaafdere manier, maar ik sta volledig achter de inhoud."

"Een scheidsrechter met ervaring zou niet op zijn fluit hebben geblazen en zou niet hebben besloten om de hoofdrolspeler van de wedstrijd te worden. Hij zou zich hebben omgedraaid en de beide teams het laten uitvechten in de verlenging", stelt Buffon.

Poll: Was de woede van Buffon terecht?

TAGS  I  Buffon  I   Juventus

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024