Rellen in Antwerpen: Politie zet waterkanonnen in na Antwerpse derby

Rellen in Antwerpen: Politie zet waterkanonnen in na Antwerpse derby
Zondag 15 april 2018 - 19:15   I   door Redactie

De fans van Beerschot Wilrijk hebben de nederlaag in de derby bij Antwerp blijkbaar niet goed verteerd. De meegereisde supporters bekogelden de politie met stenen en bier. Dat meldt Stadion. Nadien haalde het tumult nog even aan.

Na het laatste fluitsignaal trokken de meeste Antwerpsupporters in een gemoedelijke sfeer huiswaarts of richting de omliggende supporterscafés. In de buurt van de parking waar de bussen met Beerschotfans moesten vertrekken, liep het echter alsnog uit de hand toen die werden opgewacht door een grote groep Antwerpsupporters. De politie moest tussenbeide komen om een echte clash te vermijden. Intussen kregen in het stadion de hekken voor het Beerschotvak het zwaar te verduren en probeerden enkele fans van daaruit zelfs het veld te betreden. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Waterkanonnen ingezet

De politie had dan ook de handen vol om de gemoederen te kunnen bewaren. Enkele stewards raakten gewond en de politie moest zelfs de waterkanonnen inzetten. Het duurde tot twee uur na de wedstrijd dat de bussen van Beerschot Wilrijk konden vertrekken.

Poll: Had u deze problemen verwacht?

TAGS  I  Antwerp  I   Beerschot Wilrijk

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024