'Vermant per direct ontslagen bij Waasland-Beveren'

'Vermant per direct ontslagen bij Waasland-Beveren'
Maandag 16 april 2018 - 06:26   I  

Het gaat niet goed met Waasland-Beveren. Sinds het vertrek van Philippe Clement en enkele smaakmakers is de club als een kaartenhuisje ineengestort. Trainer Sven Vermant ligt na de zwakke resultaten onder vuur en lijkt het niet lang meer uit te zingen op de Freethiel...

Volgens Het Laatste Nieuws is het nu al zeker dat Waasland-Beveren Vermant al snel weer de laan zal uitsturen. De trainer die overkwam van Brugse beloften kan allesbehalve overtuigen en zou bovendien geen goede people manager zijn.

"OH Leuven won met 0-2. Heuse stunt van de sympathieke 1B'ers? Nou. Laat ons stellen dat we bij OHL geen drie spelers op 1A-niveau zagen. U weet meteen hoe erg het gesteld was met de thuisploeg. Voor de thuisfans was de maat vol. "Vermant buiten! Vermant buiten!", werd in het slot luidkeels gescandeerd. Zelfs bij een ijskonijn als Vermant moet dat hard aangekomen zijn", klinkt het in de krant.

Einzelgänger

Los van een gebrek aan punten, goals en clean sheets, loopt het voor Vermant op meerdere vlakken helemaal fout. De wanklanken over de T1 bereiken ons vanuit alle hoeken. Wrevel op elk niveau. "Allesbehalve een people manager", klinkt het in de kleedkamer. "Een einzelgänger, die alles zelf doet en niet naar anderen luistert", luidt het in de wandelgangen. "Zijn tactische keuzes roepen heel wat vragen op", mort het bestuur."

De coach van Waasland-Beveren maakte zich de voorbije weken niet populair door enkele goede spelers op de bank te zetten. "Zo zette Vermant publiekslieveling Joachim Van Damme, die na een dopingschorsing nochtans nood heeft aan wedstrijdritme, al meermaals op de bank of tribune. Net als talentje Louis Verstraete, die nochtans toont dat hij een uitstekende '10' kan worden. Gijon-huurling Aït-Atmane werd tot nog toe geen enkele keer als '8' uitgespeeld in een 4-3-3. Nochtans is het net dáárom dat hij gehaald is. Vreemd allemaal."

"En ja, natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden. Play-off 2, weet u wel, en jongeren kansen geven. En Seck, Morioka en Camacho zijn weg. Allemaal waar. Maar om dan zo in elkaar te zakken... Nee. Dit komt niet meer goed", besluit de krant.

Poll: Moet Vermant trainer van Waasland-Beveren blijven?

TAGS  I  Vermant  I   Club Brugge  I   Waasland-Beveren

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024