Refaelov haalt zwaar uit: "Videoref supportert voor Anderlecht"

Refaelov haalt zwaar uit:
Maandag 16 april 2018 - 06:40   I  

Club Brugge verloor met 1-0 op het veld van Anderlecht en die nederlaag kwam hard aan. Al zeker omdat blauw-zwart een doelpunt zag afgekeurd worden door de videoref. De beslissing van de man in het busje was correct, maar na afloop kon Lior Refaelov zijn ogen en oren niet geloven.

"Ik zag in de kleedkamer net de beelden van die offside... Belachelijke beslissing", aldus de Israëli in Het Laatste Nieuws. "Dat de videoref zó'n invloed mag hebben op het spel als het zó nipt is. Misschien moeten we in de toekomst alles door een computer en een videoref laten beslissen. Dan hebben we geen ref meer nodig op het veld. Ik ben zelfs nu nog niet zeker dat het offside was. En als het fiftyfifty is, waarom moet die videoref dan tussenkomen?"

Al begrijpt Rafa wel dat de VAR tussenbeide moét komen in sommige gevallen. "Natuurlijk moet hij ingrijpen en corrigeren als de scheidsrechter een duidelijke fout maakt. Maar dit?! Dat is het gewoon laten afhangen voor wie je supportert en dan op die basis oordelen. Vorige week komt de videoref niét tussen als er een (onterechte, nvdr.) penalty wordt gefloten op Teodorczyk en nu wel."

"Het is vreemd dat alles in het voordeel van Anderlecht uitdraait. Misschien willen ze de door Club te laten verliezen de play-offs nog wat interessant houden", pakte Refaelov uit met zware beschuldigingen. "Dat is ons gevoel op dit moment, niet alleen van mij. Hetzelfde bij de vrije trap waar het doelpunt uitkomt. Ja, de bal raakt mijn hand, maar ik kan het toch niet afhakken? Hij was dicht tegen mijn lichaam. Volgens de letter van het reglement is het inderdaad handspel, maar op dit niveau moet je toch wat anders denken."

Poll: Was het een correcte beslissing van de VAR?

TAGS  I  Refaelov  I   Club Brugge  I   Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024