Dortmund komt met onheilspellende berichten over blessure Batshuayi

Dortmund komt met onheilspellende berichten over blessure Batshuayi
Maandag 16 april 2018 - 14:45   I  

Michy Batshuayi lijkt het WK in Rusland op zijn buik te mogen schrijven. De Belgische aanvaller viel zondag, tijdens de derby tussen Borussia Dortmund en Schalke 04 geblesseerd uit. Daags na het uitvallen van Batsman ziet het ernaar uit dat hij het WK gaat missen.

In eerste instantie werd er gevreesd voor een enkelbreuk, maar zo erg zou het uiteindelijk toch niet zijn. Batshuayi verliet het stadion van Schalke niét in een verstevigend verband of in een plaaster, maar op zijn voet steunen bleek wel te pijnlijk. Dortmund-coach Peter Stöger koesterde hoop: "Hopelijk is het minder erg dan het eruit ziet."

Volgens Het Laatste Nieuws ligt Batshuayi hoe dan ook een hele poos in de lappenmand met deze blessure. "Batsman zag overduidelijk af. Voetballers voelen meestal aan wanneer een blessure ernstig is. In de catacomben was er eerst sprake van vrees voor een enkelbreuk, maar dat blijkt niet het geval uit de eerste onderzoeken."

"Wel is er vrees voor de ligamenten en die kunnen een speler, afhankelijk van de graad, ook een tijdje aan de kant houden. Tot twee maanden. Als die diagnose de komende dagen bevestigd wordt, mag hij een streep trekken door zijn WK."

"Hij heeft erg veel pijn"

Dortmund-coach Peter Stöger heeft via de clubwebsite een kleine update gegeven over de blessure van Batshuayi. In Duitsland houden ze alvast hun hart vast. "Het lijkt geen blessure waar je snel van hersteld bent. Ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk krijg. Ik kan nog niet zeggen wat er exact aan de hand is, maar hij heeft erg veel pijn en wordt verder onderzocht. Ik hoop dat het niet zo erg is als het lijkt."

 

Poll: Haalt Batshuayi het WK?

TAGS  I  Batshuayi  I   Borussia Dortmund  I   Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024