Gent haalt fors uit naar Club Brugge: "Twee maten en twee gewichten"

Gent haalt fors uit naar Club Brugge:
Maandag 16 april 2018 - 07:30   I  

Bij AA Gent hebben ze niet meteen een fijn weekend achter de rug. 'De Buffalo's' verloren zaterdagavond zelf van Standard, terwijl ze zondagavond Anderlecht - de grootste concurrent voor de tweede plaats - zagen uitlopen na een overwinning tegen Club Brugge. Gent-manager Michel Louwagie stelt zich bovendien vragen bij de arbitrage...

Louwagie was zaterdagavond al niet te spreken over de strafschop die Standard kreeg nadat Edmilson over het been van Asare ging. Zondag volgde hij de topper tussen Anderlecht en Club Brugge en viel het hem op dat paars-wit een elfmeter verdiende, maar niet kreeg.

"In die fase met Denswil was er duidelijk meer aan de hand dan zaterdag bij die strafschopfase", zegt Louwagie in Het Laatste Nieuws. "Toch werd er niet eens voor gefloten. Er is dan ook sprake van twee maten en twee gewichten. Ik ben het ermee eens dat wij niet onze beste wedstrijd speelden op Sclessin, maar de fase in kwestie maakt wel degelijk een verschil. Anders hadden wij 7 op 9 gehad, nu 6 op 9. Als je de fase op Anderlecht en die van ons naast mekaar legt, werden wij duidelijk benadeeld."

Poll: Werden Anderlecht en Gent benadeeld door de arbitrage?

TAGS  I  Louwagie  I   AA Gent  I   Club Brugge  I   Standard  I   Anderlecht

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024