DONE DEAL: Beerschot Wilrijk presenteert eerste zomeraanwinst

DONE DEAL: Beerschot Wilrijk presenteert eerste zomeraanwinst
Maandag 16 april 2018 - 09:33   I  

Beerschot Wilrijk verloor zondag de derby van Royal Antwerp FC, maar een dag later heeft het wel alweer goed nieuws te melden. Zo liet de 1B-club via zijn officiële kanalen weten dat het zijn eerste zomeraanwinst beet heeft. Emeric Dudouit komt over van het uit 1B gedegradeerde Tubeke.

De 26-jarige Dudouit werd opgeleid bij Caen en speelde achtereenvolgens bij Chateauroux en Les Herbiers, alvorens in België terecht te komen. Sinds het begin van vorig seizoen is de fysiek sterke verdediger een vaste waarde bij Tubeke, dat vorig weekend nog uit de Proximus League tuimelde na een nederlaag tegen Union.

Nu breit Dudouit dus een vervolg aan zijn Belgische avontuur. Hij zette op het Kiel zijn handtekening onder een overeenkomst voor de komende twee seizoenen. De Fransman is tweevoetig en kan op iedere positie in de defensie spelen.

"Mooiste voetbal van 1B, samen naar 1A"

"De mercato is pas begonnen maar toch heb ik nu al voor Beerschot Wilrijk gekozen. Voornamelijk omdat het de club is die het mooiste voetbal speelt van 1B" zegt Dudouit op de clubwebsite. "Al heeft ook het feit dat zowel de trainer als de sportief directeur er bleven op aandringen om naar deze cub te komen zeer zeker meegespeeld."

"Bovendien hebben we allebei dezelfde ambitie: Beerschot Wilrijk wil hogerop, ik ook. Met andere woorden, ik kom naar hier om met deze prachtige club te naar 1A te promoveren. En dan zijn er die enthousiaste supporters, die zowel in het Olympisch Stadion als op verplaatsing voor een schitterende sfeer zorgen. Kortom, voor mij kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen."

Poll: Goeie aanwinst?

TAGS  I  Beerschot Wilrijk  I   Tubeke  I   Dudouit

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024