Ex-scheids over buitenspelgoal Club Brugge: "Dit is onmogelijk"

Ex-scheids over buitenspelgoal Club Brugge:
Maandag 16 april 2018 - 10:00   I  

Bij Club Brugge reageerden de spelers zondagavond verontwaardigd op het afgekeurde doelpunt tijdens de topper tegen Anderlecht. Blauw-zwart ging al aan het juichen, tot de videoref - terecht, dat was te zien op de beelden - besliste om het doelpunt van Abdoulay Diaby af te keuren.

Ex-scheidsrechter Stéphane Bréda geeft in La Capital zijn mening over de fel besproken fase. "Dat er veel gepraat zou worden over dat doelpunt, was te verwachten. Een menselijk oog kon tijdens de match onmogelijk beslissen of het al dan niet buitenspel was. Er was twijfel en het is daarom dat de lijnrechter terecht liet doorspelen", aldus Bréda.

"Zonder de videoref zou het doelpunt goedgekeurd zijn. Maar nu moeten we mee met onze tijd. Dankzij de VAR zie je duidelijk dat er sprake is van buitenspel. Een halve voet, 5 of 10 centimeter, maar het is buitenspel. Het is dan ook logisch dat het doelpunt werd afgekeurd."

"Het stemt me tevreden dat de VAR het mogelijk maakt om progressie te maken bij zulke fases. Op voorwaarde dat het beeld op het juiste moment wordt stilgezet, en niet een fractie van een seconde te vroeg of te laat, én dat de buitenspellijn perfect geplaats wordt. Al ga ik er van uit dat men over voldoende technische middelen beschikt om zeker te zijn van een beslissing. Zo niet, moeten ze er maar meteen mee stoppen", besluit Bréda.

Poll: Ben jij voorstander van de videoref?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Diaby  I   Bréda

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024