Vanaken over VAR: "Dat is voor mij een grote vraag"

Vanaken over VAR:
Maandag 16 april 2018 - 11:16   I  

Vanaken had problemen om zijn niveau te halen gisteren in het Astridpark. Trebel en Dendoncker speelde een sterke wedstrijd op het middenveld van paars-wit waardoor Vormer en Vanaken weinig kansen konden creëren. Toch had Club ei zo na nog een punt meegenomen uit Anderlecht.

De VAR besliste daar anders over, al kan Vanaken met die beslissing leven als het de juiste was. "Je bent blij en aan het juichen en dan doet het pijn als ze die goal twee minuten later afkeuren. Maar oké, als het zo was dan is het een goede beslissing, daarvoor is het systeem", aldus Vanaken.

Strafschop op Vanaken

Toch had Club Brugge ook een strafschop kunnen krijgen. Alexis Saelemaekers ging aan Hans Vanaken hangen en die ging neer in de zestien. De scheidsrechter floot niet en ook de VAR greep niet in. Dat begrijpt Vanaken dan weer niet.

"Het systeem is er ook voor andere fases. Ik werd neergehaald in de zestien en dan grijpen ze niet. Dat is het jammere van het verhaal. Waarom ze dan niet ingrepen, dat blijft voor mij een grote vraag", aldus Hans Vanaken voor de camera van Club TV.

Poll: Had de VAR ook bij die fase moeten ingrijpen?

TAGS  I  Vanaken  I   Club Brugge  I   Anderlecht

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024