Anthuenis over Club Brugge: "Dat begint te wegen nu"

Anthuenis over Club Brugge:
Maandag 16 april 2018 - 11:24   I  

Club Brugge kon gisteren opnieuw niet winnen op het veld van Anderlecht. Het ziet Anderlecht zo gevaarlijk dichtbij komen en de gedoodverfde kampioen zal nu toch wat stress beginnen krijgen. Die 3/9 zal ongetwijfeld in de hoofden beginnen kruipen.

Volgens Aimé Anthuenis doet Anderlecht nu opnieuw volledig mee voor de titel. Club Brugge daarentegen moet nu 6/6 halen om comfortabel aan de leiding te blijven staan. "Club zal een zes op zes nodig hebben om het voor zichzelf comfortabel te houden. Het kan alle kanten op. Ik vermoed dat de strijd tot op het einde zal moeten gespeeld worden. Anderlecht is alvast helemaal terug in de running voor de titel", aldus Anthuenis in De Zondag.

"Druk van de eerste plaats"

Club Brugge staat al een heel seizoen aan de leiding en gaf die nooit af. Het kon zijn voorsprong zelfs regelmatig vergroten, tot nu dus. Volgens Anthuenis begint dat dan ook zijn tol te eisen en nu dat Anderlecht in een positieve flow zit moeten ze zich toch wat zorgen beginnen maken in Brugge.

"Dat paars-wit nu nog mee kan doen voor de titel is omdat ze ook in zwakke matchen punten hebben gepakt én omdat Club de laatste weken heel moeilijk scoort en het vooral op verplaatsing al maanden laat afweten. Bovendien lijkt het erop dat de druk van plaats één stilaan begint te wegen. Club zou nu een makkelijker programma hebben deze week, met twee thuismatchen, maar een match tegen Charleroi is altijd gevaarlijk en ik zie Anderlecht – in deze goeie flow – niet zomaar twee keer verliezen op verplaatsing."

Poll: Haalt Club nu een 6/6?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024