Coucke geeft Anderlecht-spelers gigantische premie als ze kampioen worden

Coucke geeft Anderlecht-spelers gigantische premie als ze kampioen worden
Maandag 16 april 2018 - 11:37   I  

Marc Coucke heeft Anderlecht overgenomen en dat betekent dat er terug geld kan uitgegeven worden. In de vorige transferperiode kon hij nog niets doen, maar iedereen verwacht dat Coucke binnenkort wel enkele grote spelers naar het Astridpark zal halen.

Toch zal hij zo lang niet wachten om geld uit te geven. Volgens Peter Vandenbempt zal Coucke namelijk een premie van maar liefst 2 miljoen uitdelen als Anderlecht kampioen wordt. Coucke weet ook waarom hij dat doet, want deelname aan de Champions League levert vanaf volgend seizoen nog meer geld op.

"Er was veel positiefs te vertellen over het voetbal van Anderlecht. Misschien heeft het ook te maken met het bezoek van Marc Coucke voor de wedstrijd in de kleedkamer. Gerkens gaf dat al aan: "Hij komt elke keer langs om ons te motiveren." Blijkbaar had hij deze keer ook een zeer dikke wortel bij: een kampioenenpremie van 2 miljoen als Anderlecht alsnog de titel haalt. Dan kan je wel wat sneller gaan lopen natuurlijk", aldus Vandenbempt voor Sporza.

Voorzichtig blijven

Toch is de titel nog ver weg. Ook Vanhaezebrouck hield de boot gisteren af en dat is volgens Vandenbempt ook slim. Anderlecht kan niet veel steken meer laten vallen. "Maar ik ben het toch wel eens met de voorzichtige Hein Vanhaezebrouck, die de boot nog een beetje afhoudt. Want de spoeling blijft dun. De opeenvolging van matchen kan Anderlecht parten gaan spelen, blessures eventueel ook. Ik zou zeggen: over een week wanneer Anderlecht op bezoek is geweest bij Standard en Genk, dat voor mij de best voetballende ploeg was van het weekend, zullen we iets meer weten over hoe hoog Anderlecht mag mikken. De sfeer is in elk geval positief en optimistisch en dat is toch weer even geleden."

Poll: Zal Coucke die premie moeten uitbetalen?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Anderlecht  I   Coucke

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024