Vandenbempt haalt keihard uit naar Edmilson: "Valsspeler die beloond wordt"

Vandenbempt haalt keihard uit naar Edmilson:
Maandag 16 april 2018 - 12:24   I  

Een weekend vol voetbal, betekent tegenwoordig een week lang discussie. Ook dit weekend waren er heel wat fases die stof deden opwaaien. Het begon vrijdag al in Charleroi-Genk, toen de Carolo's een erg goedkope strafschop kregen. Ook zaterdag kregen Edmilson en Standard een lichte penalty tegen AA Gent.

Beide fases konden inderdaad leiden tot een strafschop, maar Peter Vandenbempt ziet toch een kwalijke evolutie. Hij ziet spelers die contact opzoeken in de zestien, duiken en vervolgens een strafschop krijgen op basis van de beelden. Dat is oneerlijk volgens Vandenbempt.

"Wat ik veel erger vind, is de opmars van de duikers in het strafschopgebied, die dan ook nog een keer beloond worden. Spelers die contact zoeken, die zelf tegen een tegenstander aanlopen of springen en dan gaan liggen. En dus met succes: 2 keer strafschop voor Charleroi en Standard. Ik denk dat de VAR die beslissingen telkens heeft bevestigd, dus het zal - alweer volgens de regels - ook wel juist zijn. Maar ik vind het wel een kwalijke evolutie. Valsspelers die beloond worden, dat kan echt toch niet de bedoeling zijn", aldus Vandenbempt voor Sporza.

 

Poll: Vindt u die 'duikers' valsspelers?

TAGS  I  Vandenbempt  I   Standard  I   Edmilson  I   AA Gent  I   RC Genk  I   Charleroi

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024