Jean-Marie Pfaff haalt keihard uit naar voetbalbond: "Dat is vernederend!"

Jean-Marie Pfaff haalt keihard uit naar voetbalbond:
Maandag 16 april 2018 - 13:20   I  

Jean-Marie Pfaff is wellicht een van de beste en bekendste doelmannen die België ooit heeft gehad. Na zijn carrière kwam hij nog steeds vaak in de media, bijvoorbeeld als gezicht van 'De Pfaffs'. Door de reality reeks werd de familie ontzettend populair, maar wellicht heeft dat er wel voor gezorgd dat hij minder au sérieux werd genomen in de voetbalwereld.

En die onderwaardering draagt hij tot op heden nog steeds mee. In Duitsland wordt hij op handen gedragen en mag hij plaatsnemen tussen de legendes van Bayern München, terwijl er in België niet eens plaats is in de VIP-ruimte van het Koning Boudewijnstadion. Ook in Beveren behandelen ze hem respectloos.

"Ik vind dat vernederend, wanneer 'de mannen van de deur' mij op de Heizel zeggen dat ze mij niet mogen binnenlaten. Dan sta ik daar in mijn kostuum, terwijl de twintig vrienden van Fellaini daar vlot langs mij door naar binnen lopen. Is dat de erkenning van de voetbalbond? Ze zouden verdorie trots moeten zijn dat ik naar hun match kom kijken! Een jaar geleden was Elio Di Rupo, met wie ik toevallig tegelijk aankwam op de Heizel, er getuige van dat mij de viptoegang voor de match werd geweigerd. 'Mais je ne comprends pas ça, monsieur!', nam hij het nog voor mij op. Maar het hoefde toen al niet meer voor mij. Ik ben langs de zijkant ergens in de tweede gordel gaan zitten. Als grote voetballer... Ga ik naar een match in Beveren, waar ik voor mijn periode bij Bayern München toch praktisch mijn hele leven heb gevoetbald, dan zeggen ze daar: 'Ge moet uw auto ergens anders parkeren. Want gij moogt hier niet staan.", aldus Pfaff in Het Laatste Nieuws.

"Ik verdien dat respect"

Pfaff vindt trouwens dat hij dat respect dubbel en dik verdient. "Sorry, maar als ze mij in Duitsland, als buitenlander dan nog, al dat respect kunnen geven, dan vind ik dat ik dat in België zeker verdien. Ik heb twee wereldbekers gespeeld, ben kampioen geworden met Beveren, ben uitgeroepen tot de beste keeper van de wereld, ben drie keer kampioen geworden met Bayern München en dan vergeet ik nog veel. En al die successen heb ik bereikt met kansen die ik zelf mee heb geforceerd. Is dat geen waardering waard? Het allerergste is nog dat ik van België houd. Ik ben een Belg en zal altijd een Belg blijven. Dat is mijn probleem, dat ik zo graag België eer. Ben ik te populair bij de mensen? Ik denk dat het dat is. Jaloezie. Kom ik bij de FIFA, dan hoor ik daar: 'Amai, die mens zegt veel slechts over u.' Terwijl 'die mens' wel altijd supervriendelijk is in mijn gezicht. Dan denk ik, om het op zijn Duits te zeggen: 'Leck meinen Arsch!' 

Poll: Verdient Pfaff meer respect?

TAGS  I  Pfaff  I   Waasland-Beveren

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024