"Teodorczyk maakte fout op Cools bij het doelpunt van Anderlecht"

Maandag 16 april 2018 - 13:44   I  

Anderlecht bracht dit weekend de spanning terug in play-off 1 door Club Brugge met het kleinste verschil te kloppen. Teodorczyk kwam moederziel alleen te staan voor de neus van Gabulov en kopte de bal onhoudbaar tegen de netten.

Na de wedstrijd was er heel wat te doen rond het afgekeurde doelpunt van Diaby, maar volgens François Colin was dat gewoon de juiste beslissing. Al stelt hij zich wel vragen bij het doelpunt van Teo, want volgens hem maakte de Pool eerst een duwfout op Cools en had het doelpunt dus afgekeurd kunnen worden.

"De VAR besliste overigens de uitslag in de topper tussen Anderlecht en Club Brugge door de gelijkmaker van Diaby af te keuren voor buitenspel. Het ging om centimeters, maar het was wel de juiste beslissing. Al kunnen er ook vraagtekens geplaatst worden bij het enige doelpunt van Teodorczyk. De Pool gaf Cools een lichte duw waardoor deze even struikelde. De Brugse verdediger viel niet, maar was wel uit balans en Teo kreeg vrije baan om binnen te koppen", aldus Colin in De Witte Duivel.

Voorzichtige spanning

Daardoor is de spanning, onder voorbehoud, even terug in de competitie. "Anderlecht staat na deze zege op drie punten van Club. De spanning is dus terug. Laat ons toch voorzichtig zijn. Het verschil is nog steeds drie punten en eigenlijk vier. Blauw-zwart speelde al twee keer uit en Sporting twee keer thuis. Paars-wit moet ook nog naar het Jan Breydelstadion."

 

Poll: Had u de overtreding gezien?

TAGS  I  Teodorczyk  I   Anderlecht  I   Club Brugge  I   Cools

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024