Club Brugge heeft groot probleem: "Deze spelers zijn helemaal uit vorm"

Club Brugge heeft groot probleem:
Maandag 16 april 2018 - 14:34   I  

Club Brugge ziet zijn voorsprong traag maar gestaag slinken. De kaarten liggen nog steeds in het voordeel van de leider, maar het moet nu wel echt punten beginnen pakken als het de druk niet wil laten toenemen. Momenteel twijfelen weinig mensen eraan dat Club kampioen zal worden, maar toch heeft Club wat problemen.

Die problemen werden gisteren nog maar eens pijnlijk duidelijk. Club scoorde niet, alweer niet. Het heeft zo nog geen enkel veldgoal gemaakt. Diaby kwam dicht bij een doelpunt, twee keer zelfs. De eerste keer schoot hij 15 cm te hoog, waardoor zijn poging op de lat belandde. De tweede keer vertrok hij 15 cm te vroeg, waardoor de VAR kon ingrijpen.

Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad weet dan ook waar het schoentje knelt momenteel. "De bij zoemt nog, maar steekt niet meer. De lopende mensen zijn uit vorm (Ruud Vormer) of worden te weinig in het spel betrokken (Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby). Vormer slaagt er niet meer in zijn stempel te drukken. Na zijn uitzonderlijke eerste helft van het seizoen is de Nederlander weer op aarde neergedaald. Hans Vanaken neemt in topwedstrijden veel meer dan de vorige seizoenen het voortouw. Maar hij was gisteren ongelukkig in zijn keuzes. Te veel breed, te weinig diep."

Rustig blijven

Vandewalle heeft dan ook één gouden raad voor Club Brugge: gewoon rustig blijven. "Het wordt ongetwijfeld een stresserende week voor Club Brugge, dat donderdag als laatste in actie komt. Het wordt de voornaamste taak voor de clubleiding en trainer Ivan Leko: de ongerustheid buiten de deur houden. Niet te veel zeuren over de weliswaar unfaire halvering van de punten en de komende thuiswedstrijden tegen Charleroi en Standard winnen. De echte kampioen moet nu rechtstaan."

Poll: Denkt u dat Club het scorend vermogen nog kan terugvinden?

TAGS  I  Club Brugge

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024