‘Leko gooit ploeg om tegen Charleroi: deze spelers vliegen eruit’

‘Leko gooit ploeg om tegen Charleroi: deze spelers vliegen eruit’
Maandag 16 april 2018 - 16:53   I  

Club Brugge heeft een probleem. De trotse leider verloor achtereenvolgens van AA Gent en RSC Anderlecht en zag zijn voorsprong smelten tot drie punten. Wat de jongste weken opvalt, is dat blauw-zwart o zo moeilijk tot scoren komt.

Het is daarom niet uitgesloten dat trainer Ivan Leko donderdag, tegen Sporting Charleroi, het roer omgooit. Lior Refaelov speelde goed tegen Gent, maar gaf tegen Anderlecht niet thuis. En Abdoulay Diaby is de jongste weken ook niet zo goed bij schot als eerder dit seizoen.

De kans is vrij groot dat Refaelov tegen Charleroi op de bank zal zitten. Wesley Moraes toonde zich gretig bij zijn invalbeurt en krijgt mogelijk de voorkeur op zijn Israëlische ploegmaat. Diaby blijft mogelijk wel staan omdat hij – meer dan Emmanuel Dennis – voor diepgang en scorend vermogen kan zorgen.

Veranderingen op het middenveld?

Wijzigt Leko ook iets aan zijn middenveld? De kans is klein. De Kroaat geeft veel vertrouwen aan zijn typeploeg en daarom is het niet waarschijnlijk dat hij Ruud Vormer plots uit de ploeg haalt. Wel is het goed mogelijk dat Jordy Clasie in de ploeg komt ten koste van Marvelous Nakamba. Leko herinnert zich ongetwijfeld nog de bekermatch tegen Charleroi waar Clasie uitmuntend was.

Poll: Moet Wesley tegen Charleroi spelen?

TAGS  I  Club Brugge  I   Charleroi

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024