'Dit is Vanhaezebrouck van plan met Makarenko'

'Dit is Vanhaezebrouck van plan met Makarenko'
Maandag 16 april 2018 - 17:46   I  

Bij RSC Anderlecht zitten ze dezer dagen niet stil. Zaterdagnamiddag sloegen Marc Coucke en Luc Devroe alvast een eerste keer toe op de transfermarkt. Yevhen Makarenko ruilt KV Kortrijk in het tussenseizoen in voor paars-wit. En ondertussen is ook al duidelijk wat de plannen met de Oekraïner zijn.

Zo is het de bedoeling dat Makarenko vanaf volgend seizoen de opvolger van Adrien Trebel wordt. De Fransman heeft de laatste tijd niet onder stoelen of banken gestoken dat hij Anderlecht na afloop van dit seizoen wil verlaten. Om op het vertrek van Trebel te anticiperen, haalde paars-wit dan maar onmiddellijk Makarenko in huis.

De 26-jarige smaakmaker van Kortrijk werd door Glen De Boeck op het middenveld geplaatst, terwijl hij in het begin van het seizoen nog als linksachter fungeerde. In de jeugd was Makarenko ook al middenvelder en dat is de voorbije maanden ook echt wel zijn beste positie gebleken.

Vanhaezebrouck overtuigde Makarenko tijdens een persoonlijk onderhoud. Het is dan ook duidelijk dat de trainer van Anderlecht volgend seizoen een belangrijke rol ziet weggelegd voor de nieuwkomer.

Poll: Zal Makarenko slagen bij Anderlecht?

TAGS  I  Makarenko  I   Anderlecht  I   KV Kortrijk

donderdag 21 september 2023

woensdag 20 september 2023

dinsdag 19 september 2023

maandag 18 september 2023