Club Brugge liep penalty mis: "Als je correct bent is het strafschop"

Club Brugge liep penalty mis:
Maandag 16 april 2018 - 23:39   I  

Er waren heel wat fases in Anderlecht-Club Brugge die ook vandaag nog voor de nodige discussies zorgden. Zo was er uiteraard de afgekeurde goal van Diaby, maar ook de fase met Saelemaekers en Vanaken deed wat stof oplaaien.

In Extra Time hadden ze het uitgebreid over die fase en zeker in vergelijking met de strafschoppen die in Charleroi en Luik wel gegeven werden, was de fout op Vanaken voldoende om een strafschop te geven. Al was ook dat een zeer lichte penalty geweest.

Zo vond Peter Vandenbempt dat zowel Reazei als Edmilson het contact opzochten en al te graag neer gingen. Normaal gezien zou die fase met Vanaken volgens hem geen strafschop zijn, maar in de trend van het weekend was het wel een penalty. Al kreeg Club Brugge hem niet.

"Dat is gewoon dom"

Jan Mulder vond de actie van Saelemaekers vooral dom. "Saelemaekers maakt wel degelijk contact en dat is gewoon dom. Blijf er gewoon van af. Als je echt correct bent dan is het strafschop. Je moet er afblijven", aldus Mulder.

Alleen was de vraag hoe hard het contact was en dat was moeilijk te zien op de beelden. Al kon Filip Joos de redenering van Vandenbempt wel volgen. "In de geest van het weekend was dit ook penalty. Dit was zelfs 20% meer penalty dan die andere strafschoppen", aldus Joos.

Poll: Vond u dit meer penalty dan die van in Charleroi en Luik?

TAGS  I  Anderlecht  I   Club Brugge  I   Vanaken

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024