Wat is er aan de hand met Vormer? "Leko moet hém op de bank zetten"

Wat is er aan de hand met Vormer?
Dinsdag 17 april 2018 - 08:00   I   door Redactie

Nul doelpunten, nul assists en nul schoten op doel. Dat zijn de weinig fraaie statistieken van Ruud Vormer na drie speeldagen in Play-off 1. Wat is er aan de hand met de middenvelder? Kampt hij met een vormcrisis?

Eddy Snelders moet niet lang zoeken naar de reden. "Decompressie”, zegt analist Eddy Snelders in Het Nieuwsblad. “Al die lof, de verkiezing tot Gouden Schoen. Omgaan met al die aandacht en bijhorende interesse van clubs is niet makkelijk. Het zijn niet allemaal Messi's of Ronaldo's die na een prijs gewoon op hetzelfde niveau blijven presteren.”

Daarnaast merkt Snelders ook een tactisch probleem op. "Ik vind dat Vormer niet meer in zijn ideale rol speelt: die van de infiltrant in scoringspositie. Centraal op het veld. Hij is geëvolueerd naar een speler die vaak rechts opduikt. Met Refaelov is het altijd een golfbeweging geweest: ofwel is hij meesterlijk, ofwel heb je het gevoel dat je met een man minder speelt."

"Tegen AA Gent was hij heel goed, na Anderlecht moet Leko misschien al nadenken om hem weer op de bank te zetten. Als je namelijk speelt met Refaelov én Vanaken krijg je een ploeg die bot en stomp is. Met twee spelers die graag de bal voelen en zo eigenlijk de snedigheid tegenhouden.”

Poll: Moet Refaelov terug naar de bank?

TAGS  I  Club Brugge  I   Vormer  I   Refaelov  I   Snelders

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024