Hein maakt zich terecht zorgen: Kalender laat RSCA in de steek

Hein maakt zich terecht zorgen: Kalender laat RSCA in de steek
Dinsdag 17 april 2018 - 10:30   I   door Redactie

Hein Vanhaezebrouck mopperde gisteren over het feit dat zijn spelers voor de tweede keer op rij slechts twee dagen rust hebben. Een bezorgdheid van de coach van Anderlecht die meer dan terecht is, zo blijkt uit een fact check van Het Laatste Nieuws.

"Anderlecht is de enige ploeg in die situatie. Sterker nog: paars-wit is het enige team dat drie keer slechts twee dagen vrij heeft", schrijft de krant. "Club Brugge en Genk hebben echter in totaal de minste rustdagen in deze play-off 1. Beide ploegen speelden namelijk pas op maandag hun eerste match, maar hun wedstrijden zijn beter gespreid. Anderlecht en Gent hebben één dag meer rust, Charleroi en Standard zelfs drie, omdat zij er al op vrijdag aan begonnen."

"Wetenschappelijk mag minder rust dan rechtstreeks verbonden zijn met mindere resultaten, in play-off 1 is dat nog niet gebleken. De voorbije seizoenen was er geen causaal verband te leggen. Maar een voordeel is het natuurlijk allerminst. Terechte bezorgdheid dus bij Hein", concludeert HLN.

Poll: Vindt u dat Anderlecht benadeeld is?

TAGS  I  Anderlecht  I   Vanhaezebrouck

zaterdag 20 april 2024

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024